Laat uw huis veilig achter tijdens de vakantie!

Tijdens uw vakantie wil u zich geen zorgen maken om uw huis. Het is daarom verstandig om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken om in te breken. Wat u kunt doen om het risico op inbraak zo klein mogelijk te maken, leest u in dit artikel.

Vertel uw buren dat u op vakantie gaat

Wanneer u de buren op de hoogte brengt van uw vakantie, kunnen zij een oogje in het zeil houden. Naast het opletten kunnen zij ook de post uit de brievenbus halen, gordijnen open en dicht doen en voor de planten zorgen.

Doe net alsof u thuis bent

Wanneer het lijkt alsof u thuis bent, zullen inbrekers uw huis overslaan. Om het zo te laten lijken kunt u tijdschakelaars op uw verlichting zetten, de auto van de buren voor de deur laten zetten, laat wat rommeltjes op tafel liggen en zorg voor goede buiten verlichting.

U kunt er ook voor kiezen om uw huis beschikbaar te stellen aan vrienden of familie. Hierdoor hebben zij een leuke vakantie in uw huis en hoeft u zich geen zorgen te maken over uw huis. Verder kunnen de logees uw huisdieren en planten verzorgen.

Zet niet alles op social media

Een foto van uzelf wanneer u op het vliegtuig stapt of het mooie uitzicht vanaf uw hotelkamer, het is heel verleidelijk om dit op social media te zetten. Maar verstandig is het niet… inbrekers zitten namelijk ook op social media. Wanneer u aankondigt dat u twee weken op vakantie bent, hebben de inbrekers vrij spel om een bezoekje aan uw huis te brengen.

Maak het ze zo moeilijk mogelijk

Uit onderzoek is gebleken dat de kans groot is dat een inbreker afhaakt als hij niet binnen een halve minuut binnen is. Het is daarom verstandig om goede sloten te plaatsen en eventueel anti inbraak strippen te plaatsen. Verder is het verstandig om te checken of alle ramen goed dicht zitten en als het kan op slot zijn.

Berg waardevolle spullen goed op

Tijdens uw vakantie zal u waarschijnlijk niet die dure ketting of horloge om doen. Laat deze niet in een kastje liggen, maar berg deze veilig op in een kluis. Hierdoor is de kans dat uw waardevolle spullen gestolen worden, sterk verkleind.

Schrik de inbreker af

Iets wat een inbreker zal afschrikken is een alarm. U kunt ervoor kiezen om een sticker op uw raam te plakken waarop vermeld staat dat u een alarm heeft. Naast een alarm werken camera’s ook goed. Wanneer een inbreker een camera ziet, denkt deze wel twee keer na om bij u in te breken.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag omtrent uw verzekeringen voor uw vakantie? Neem dan contact met ons op.