Zijn uw zonnepanelen goed geïnstalleerd?

Door de toename in het aantal zonnepanelen is het logisch dat het aantal branden toeneemt bij panden met zonnepanelen. U hoeft zich niet direct zorgen te maken, maar het is wel van belang dat uw zonnepanelen goed worden geïnstalleerd.

Niet goed geïnstalleerd

Wanneer uw zonnepanelen op een juiste manier zijn geïnstalleerd, hoeft u zich eigenlijk geen zorgen te maken. Zonnepanelen zelf zijn in de basis best veilig, hetgeen wat voor problemen kan zorgen is de installatie van de panelen. Zo is het belangrijk dat dat de bekabeling en de omvormers van goede kwaliteit zijn en goed aangelegd worden. Daarnaast spelen de verschillende weersomstandigheden een rol.

Warmte rondom het paneel

Tijdens extreme warmte zal het zonnepaneel zelf niet de boosdoener zijn. Ook hier speelt de installatie weer een grote rol. Onder een zonnepaneel kan het in de zomer namelijk tot wel 80 graden worden. Wanneer er slechte kwaliteit bedrading is gebruikt, kan dit voor problemen zorgen. Daarnaast kan ongedierte tijdens de warme zomerdagen een boosdoener zijn. De dieren kunnen namelijk brandbare zaken meenemen onder het paneel.

De installateur

Vaak hebben bewoners helemaal geen idee wat ze op het dak laten plaatsen. Er is volledige vertrouwen in de installateur, maar is dit wel terecht? Iedereen mag namelijk zonnepanelen plaatsen, alleen moet een erkend elektricien de aansluiting verzorgen.

Keurmerk

Wilt u al deze problemen voorkomen? Dan is het verstandig om een installateur in te schakelen welke een Zonnekeur Installateur is. Door dit keurmerk weet u zeker dat een vakbekwame installateur uw zonnepanelen legt en aansluit.