Woningmarkt flink in beweging, prijzen blijven stijgenIn mei dit jaar lagen de huizenprijzen maar liefst 8,6 procent hoger dan in mei 2023.

De woningmarkt zit alweer een tijdje in de lift. De prijzen van bestaande koopwoningen zijn het afgelopen jaar flink gestegen. Bovendien zijn er in de eerste vijf maanden van dit jaar 14 procent meer woningen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarbij lag de gemiddelde transactieprijs op 445.430 euro.

Meer te besteden, weinig aanbod

Experts verwachten dat de stijging van de huizenprijzen voorlopig nog wel even doorgaat. Doordat de lonen in Nederland al geruime tijd sterk stijgen, hebben mensen meer geld om uit te geven aan een woning. Ook het geringe aanbod zorgt ervoor dat de prijzen worden opgedreven, temeer omdat er ook niet veel nieuwe huizen worden opgeleverd.

Hogere hypotheekbedragen

De stijging van de huizenprijzen is ook terug te zien in de bedragen die kopers aan hypotheek nodig hebben om een woning te kopen. Met name in juni 2024 lieten de hypotheekaanvragen en de woningwaardes een sterke stijging zien.

Advies nodig?

Wil jij een woning kopen en heb je behoefte aan een persoonlijk advies? Neem contact met ons op.