Voorkom diefstal van uw e-bike met deze tips!

Door de torenhoge benzineprijzen, is de e-bike steeds populairder. Deze populariteit is ook ontstaan onder fietsdieven. Het is natuurlijk niet altijd te voorkomen, maar u kunt de fietsdief het wel zo moeilijk mogelijk maken om uw fiets te stelen. Hoe voorkomt u dat uw e-bike wordt gestolen? Dat leggen wij in dit artikel uit.

Maak gebruik van meerdere sloten

Het is allereerst belangrijk om de fiets ten alle tijden op slot te zetten, zelfs wanneer u maar 5 minuten weg bent van uw fiets. Wanneer u de fiets vastmaakt, gebruik dan direct twee sloten. Hierdoor wordt het vele malen  moeilijker voor de dief om uw fiets te stelen. U kunt uw fiets het beste vastmaken aan een hek, lantaarnpaal etc. Hierdoor kan uw fiets niet zomaar opgepakt worden. Is er geen object? Maak uw fiets dan vast aan een andere fiets (die wel vastzit aan een object).

Bewaakte fietsenstalling

Het veiligst is natuurlijk om uw fiets te stallen bij een bewaakte fietsenstalling. Voor een klein bedrag staat uw fiets, onder toezicht, in een fietsenstalling en wordt de kans op diefstal een stuk kleiner. Er is niet op elke locatie een bewaakte fietsenstalling. Zorg er dan voor om dat uw fiets in het zicht staat, bij een winkel of bushalte. Dieven stelen minder snel een fiets op drukke plekken.

Frame vastmaken

Veel mensen maken de fiets vast aan het voorwiel. Voor dieven is dit geen probleem, aangezien zij gewoon het voorwiel laten staan en de rest van de fiets meenemen. Het is daarom verstandig om de fiets vast te maken aan het frame. Op deze manier is het voor dieven een stuk moeilijker om de fiets te stelen.

Manier van vastmaken

Het gebeurd nog wel eens dat dieven, met behulp van een steen, het slot kapot maken. Wikkel daarom het slot strak en het liefst hoog rond de fiets en het vaste object. Zo wordt het voor de dieven een stuk lastiger om het slot kapot te maken met een steen.

Fietsenverzekering

Helaas kan het gebeuren dat uw fiets, ondanks al deze tips, gestolen wordt. Het is dan verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. Uw fiets verzekert u bij ons eenvoudig tegen diefstal en beschadiging. U kunt dan met een gerust hart de weg op. U verzekert uw fiets tegen diefstal en beschadigingen door bijvoorbeeld een ongeval. Ook de accu van uw nieuwe elektrische fiets is verzekerd. Maar let op: schaden die alleen bestaat uit krassen of een beschadiging is niet verzekerd.