Stop CO-vergiftiging!

Ventileer-Controleer-Alarmeer

Voorkom koolmonoxide vergiftiging!
Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 11 personen aan koolmonoxide vergiftiging, ongeveer 150 mensen komen in het ziekenhuis terecht.
Koolmonoxide ruik of proef je niet, maar inademing van koolmonoxide kan ernstige lichamelijke klachten tot gevolg hebben en staat niet voor niks bekend als de stille sluipmoordenaar.

Koolmonoxide kan vrijkomen als de kachel of geiser slecht onderhouden is of in een slecht geventileerde ruimte staat. Ook als een moderne CV-ketel verkeerd is aangesloten kan er koolmonoxide vrijkomen

De eerste lichamelijke symptomen van een koolmonoxide vergiftiging lijken op een griepje. Je wordt misselijk, krijgt lichte hoofdpijn en voelt je vermoeid. Je kan je ook verward en slaperig voelen en je hartslag versneld. Is er een hoge concentratie koolmonoxide in de lucht dan kunnen er ernstige symptomen optreden zoals bewusteloosheid, coma, blijvende hersenschade met mogelijk overlijden als gevolg.

Koolmonoxidevergiftiging kan dodelijk zijn! Dus wees voorbereid.

Ventileer:
Zorg dat je huis goed geventileerd is, laat altijd, 24/7 dus, een rooster open of een raampje op een kier.

Controleer:
Laat uw CV-ketel of kachel in ieder geval Laat het verwarmingstoestel l één keer per jaar controleren door een d gecertificeerd bedrijf.

Alarmeer:
Plaats, voor je eigen veiligheid, een koolmonoxidemelder.

Heeft u nog geen koolmonoxidemelder? Wij kunnen u nu de Honeywell CO melder XC-100 aanbieden voor €35.- (consumentenprijs €50,-).

Wees er snel bij want op-is-op.