Brand in huis of op kantoor: het kan bij iedereen gebeuren. Jaarlijks komen er duizenden meldingen van woningbranden binnen en loopt 1 op de 4 huizen in Nederland brandschade op. De oorzaken lopen uiteen. 30 procent van de branden ontstaat als gevolg van stoken, maar ook brand door bijvoorbeeld de pan in de pan tijdens het koken, niet goed schoongemaakte filters van de wasdroger of een beschadigde kabel komen veel voor. Als zo een brand ontstaat terwijl u ligt te slapen, is het van groot belang dat u op tijd gewaarschuwd wordt. Als u slaapt ruikt u geen rook, maar het alarm van de rookmelder hoort u wel. Zorg dus voor goede rookmelders in de hal, op de overloop en vooral ook in de slaapkamers; een rookmelder kan echt uw leven redden.

Voor ons als brandverzekeraar is preventie enorm belangrijk. We vinden het belangrijk dat onze brand relaties zich bewust zijn van de gevaren van brand en we helpen graag mee dit bewustzijn te vergroten door het geven van advies. Daarnaast bieden we onze leden ook preventiemateriaal aan tegen gereduceerde prijzen, zie de link hieronder. Wilt u advies, preventiemateriaal bestellen of heeft u een vraag? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Als particuliere brandrelatie van de Onderlinge Waterland | De Veenhoop ontvangt u een korting van 50% op de prijzen van deze prijslijst