Op vakantie of dagje naar het strand? Maak het inbrekers niet te makkelijk!

De zomervakantie is in volle gang! Schiphol had vandaag de drukste dag aller tijden en de tweede Zwarte Zaterdag komt eraan. We gaan er allemaal lekker even uit.

Een heerlijke periode, maar ook een periode waar veel inbrekers al maanden op wachten.

Dus voordat u lekker met een wijntje in de hand van die prachtige zonsondergang gaat genieten, eerst nog een paar tips om de kans op inbraak tijdens uw vakantie of dagje weg,  te verkleinen.

Breng uw buren op de hoogte van uw afwezigheid.

Uw buren kunnen veel voor u betekenen. Naast een oogje in het zeil houden, kunnen zij het huis een bewoonde indruk geven door er voor te zorgen dat er geen stapels post zichtbaar achter de deur blijven liggen, de gordijnen af en toe te openen en weer te sluiten of de auto een keer op de oprit te parkeren. Via onderstaande link kunt de burenkaart van het Politie Keurmerk Veilig Wonen downloaden, een handig hulpmiddel voor de buren als u een paar weken weg bent.

Burenkaart

Drie weken Gardameer of dagje Zandvoort?

Of u nu drie weken richting Italië gaat of alleen lekker een dagje naar het strand, ook de volgende tips kunnen u helpen de inbrekers buiten de deur te houden.

Een schuifpui is inbraakgevoelig, zorg voor een goed slot.

Leg geen waardevolle spullen zoals laptops, dure telefoons en iPods vol in het zicht.

Zorg ervoor dat u geen ladders, vuilcontainers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen.

Zorg dat er beperkt licht brand, u kunt hier een automatische lichtschakelaar voor gebruiken.

Sluit deuren en ramen goed af.

Wees voorzichtig met het delen van informatie over uw vakantie op social media.

Tot slot!

Blijft u thuis en ziet u iets verdachts? Bel 112!