Onderlinge Waterland sorteert voor op de Europese Milieudoelstelling 2020 en verder.

Onderlinge Waterland sorteert voor op de Europese Milieudoelstelling 2020  en verder.

De meeste wetenschappers zijn het erover eens dat klimaatverandering voor een groot deel door menselijk handelen wordt veroorzaakt. Door uitstoot van CO2 en andere stoffen blijft meer warmte in de atmosfeer hangen. Daarom spant de Europese Unie (EU) zich al geruime tijd in,  zowel op Europees niveau als wereldwijd, om klimaatverandering tegen te gaan.

Onlangs konden we in het Noord Hollands Dagblad lezen dat de gemeenten Edam-Volendam, Waterland en Landsmeer vanaf 1 juli alleen nog maar groene stroom die is opgewekt door Nederlandse windmolens gebruikt.

Wij juichen deze stap toe, want ook de Onderlinge Waterland wil haar steentje bijdragen aan het verminderen van de uitstoot aan CO2 en andere schadelijke stoffen.

Het bestuur van de Onderlinge Waterland heeft in de beleidsnotitie vastgelegd daar waar mogelijk een bijdrage te leveren aan de reductie van het energie gebruik.

Bij het in gebruik nemen van ons nieuwe kantoor heeft het bestuur direct besloten om de verlichting geheel met ledlampen uit te voeren, ook is er geïnvesteerd in energiezuinige computerapparatuur.

Door de verschillende fusies, welke hebben geleid tot de huidige Onderlinge Waterland, wordt door onze buitendienstmedewerker jaarlijks een toenemend aantal kilometers afgelegd om onze leden een optimale ondersteuning (zorgplicht) te geven bij het verzekeren van hun inboedel, opstal of schadeafhandeling.

Wij zien het daarom als plicht om de milieuschade door de bezoeken aan onze leden zo laag mogelijk te houden willen geen gebruik meer maken van vervuilende diesel/benzine auto’s

We zijn dan ook enorm verheugd dat we vanaf vandaag beschikken over een volledig elektrisch aangedreven auto.

Wij hopen met deze stappen een voorbeeld te kunnen zijn voor zowel particulieren als bedrijven, om op deze manier, samen ook in onze regio de reductie van CO2 vorm te geven.