Nieuwe verzekeringsregels voor carnavalswagens

De carnavalsperiode staat weer voor de deur. We hopen op lekker weer en veel gezelligheid in de straten en dorpen. Voor velen is carnaval misschien wel de mooiste tijd van het jaar. Alleen al vanwege die feestelijke optochten met praalwagens, de ene nog kleurrijker dan de andere. Maar let op: het is verstandig om niet zomaar de weg op te gaan met zo’n praalwagen. Check eerst of u goed verzekerd bent.

Maximaal 20 mensen op een carnavalswagen

Heeft u plannen om deel te nemen aan de optocht met een carnavalswagen? We wensen u heel veel plezier, maar vragen u ook om van te voren na te gaan of u goed bent verzekerd. Vooral omdat dit jaar de verzekeringsregels voor carnavalswagens zijn veranderd. De speciale praalwagenverzekeringen stellen dat er niet meer dan twintig mensen tegelijkertijd op de kar mogen. Meer dan 20 mensen op een kar leidt tot meer instabiliteit en dus gevaarlijke situaties. Vandaar dat de verzekeringen de regel hebben ingesteld dat er maximaal 20 mensen op een carnavalswagen mogen.

Een tractorverzekering is niet geschikt voor carnaval

Heeft u een carnavalswagen gebouwd die wordt voortgetrokken door een tractor? Dan is de verzekering van de tractor helaas niet voldoende. U mag alleen mensen vervoeren op de daarvoor bestemde zit- of staanplaatsen. Feestvierders die zomaar ergens op de wagen staan of zitten en letsel oplopen, kunnen de schade verhalen op degene bij wie de tractor verzekerd is. En die schade is dan niet gedekt.

Meer weten over het verzekeren van uw carnavalswagen?

Wilt u meer weten over de specifieke verzekering voor carnavalswagen en de regels die hier eraan verbonden zijn? Wij kunnen u er alles over vertellen. Direct zo’n verzekering afsluiten? Ook dat regelen we graag voor u. En uiteraard wensen wij iedereen een hele gezellige en fijne carnaval!