Mag u met een e-step of hoverboard de weg op?

We zien tegenwoordig steeds meer elektrische voertuigen. Hierbij denkt u waarschijnlijk al snel aan de elektrische auto of fiets, maar er zijn ook steeds meer kleine elektrische voertuigen op de weg. Denk hierbij aan e-steps en hoverboards. Heeft u ook een (klein) elektrisch voertuig? Het is dan verstandig om te controleren of u met dit voertuig de weg op mag en of u hier goed voor verzekerd bent.

Risico op een boete

In veel landen is het toegestaan om met een elektrisch skateboard, quad of airwheel (elektrische eenwieler) de weg op te gaan, in Nederland zijn de regels toch echt anders. U loopt zelfs het risico op een boete wanneer u met sommige kleine elektrische voertuigen de weg op gaat! Deze voertuigen worden in Nederland namelijk niet gekeurd door de RDW. Dit betekent dat u wel op uw eigen erf mag rijden, maar niet op de openbare weg.

Niet verzekerd bij een ongeluk

Wanneer u een ongeluk veroorzaakt, dan bent u niet verzekerd. Deze kosten kunnen nog wel eens flink oplopen. Het is daarom verstandig om te controleren of uw met het voertuig de weg op mag en of u goed verzekerd bent.