Klaar voor de verhuizing

Iedereen zal het een (aantal) keer meemaken, u gaat verhuizen. Al dan niet voor het eerst op uzelf gaan wonen of voor de zesde keer naar een andere woning, er komt veel kijken bij een verhuizing. Voornamelijk veel stress…. Allereerst natuurlijk in de vorm van het maken van keuzes. Gaat u verbouwen? Welke kleur wilt u op de muur? Wilt u een nieuwe keuken? Maar ook praktische zaken als het doorgeven van uw adreswijziging aan meerdere instanties, het regelen van internet en tv en het afsluiten van een energierekening. Nu denk u waarschijnlijk: “Ik lees dit artikel van een verzekeringsmaatschappij, waarom gaat het niet over verzekeren?” Goede vraag! In al het gestress en geregel worden de verzekeringen namelijk nog wel eens vergeten….

Verzekerd verhuizen

Vandaar dat wij u even een geheugensteuntje geven om ook aan dit belangrijke onderwerp aandacht te geven. Bij een verhuizing veranderen er namelijk dingen, dit kan invloed hebben op uw verzekeringen en op uw verzekeringsbehoeften. Aan welke verzekeringen kunt u dan denken?

Inboedelverzekering

Wanneer u gaat verhuizen zal uw inboedel waarschijnlijk ook gaan veranderen. Dit kan komen doordat u kleiner gaat wonen en spullen wegdoet of juist groter gaat wonen en nieuwe aanschaft. Dit heeft dan weer invloed op de waarde van uw inboedel.

Een inboedelverzekering is essentieel om uw persoonlijke eigendommen te beschermen tijdens het verhuisproces en daarna. Deze verzekering dekt schade aan diefstal of verlies van uw bezittingen.

U kunt contact met ons opnemen als u vragen heeft over uw inboedel of als u een wijziging hierin wilt doorgeven.

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering beschermt u tegen mogelijke schadeclaims die kunnen voortkomen uit ongelukken tijdens de verhuizing. Zo zou iemand gewond kunnen raken of kunt u schade aanbrengen aan andermans eigendommen. Ook is het goed om te bekijken of uw dekking bij uw situatie past. Gaat u voor het eerst samenwonen? Controleer dan even of de verzekering hierop is aangepast. Zo voorkomt u onverwachte kosten.

Woonhuisverzekering

De woonhuisverzekering gaat over het bezit van uw huis. U bent verzekerd tegen schades door oorzaken als brand, blikseminslag, storm of vorst. Wanneer u gaat verhuizen is het belangrijk dat deze verandering geüpdatet wordt bij ons. Daarnaast is het belangrijk om uw zonnepanelen en/of laadpaal/wallbox door te geven, zodat deze ook worden meeverzekerd op uw polis.

Autoverzekering

Bij een verhuizing denkt u niet zo snel aan uw auto. Maar een adreswijziging kan invloed hebben op uw premie. Tarieven kunnen namelijk variëren afhankelijk van uw postcode.

Goed verzekerd verhuizen

Door dit artikel bent u volledig op de hoogte van alle zaken rondom de verzekeringen. Controleer dus al uw verzekering en zorg dat deze up-to-date zijn. Heeft u vragen over uw verzekeringen? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen of bij ons langskomen op kantoor!