Is uw schuur goed beveiligd?

Het beveiligen van huizen is tegenwoordig een hot topic, en terecht als je het ons vraagt. Maar de garage of schuur wordt nog wel eens vergeten. Dat hebben de inbrekers ook door, ze verleggen steeds vaker de aandacht van het huis, naar de garage of schuur. Zo werden er in 2021 bij de politie 12.290 aangiftes gedaan van diefstal uit garages en schuren. Dat is meer dan 30 keer per dag!

Beveiliging van schuur of garage

De reden dat inbrekers de aandacht verleggen is tweeledig. Aan de ene kant aangezien bewoners de schuren of garages uit gemak niet altijd op slot doen. Dan kan de fiets gemakkelijk in de schuur gezet worden of kan er altijd iets uit de schuur gehaald worden. Aan de andere kant is het interessant aangezien er in de schuur veel spullen van waarde liggen. Denk bijvoorbeeld aan duur gereedschap of een elektrische fiets. De inbreker kan op zijn gemakt de schuur of garage in en kan alle tijd nemen om uit te kiezen wat er meegenomen zal worden

Verzekering van de schuur of garage

De schuur of garage valt onder de inboedelverzekering, waardoor inbraak verzekerd is. Een voorwaarde om aanspraak te kunnen maken op de verzekering is dat er sporen van braak moeten zijn. Doordat de schuren of garages niet op slot zijn, zijn er geen sporen van braak. Hierdoor kunt u logischerwijs geen aanspraak maken op uw verzekering.

Elektrische fiets op slot

Aangezien een elektrische fiets een kostbaar bezit is, verzekeren veel mensen de fiets. Een voorwaarde is dan wel dat de fiets op slot stond op het moment dat de fiets gestolen wordt. Dat betekent dat wanneer de schuur of garage open is, de fiets op slot moet zijn!

Zelfde beveiliging als uw huis

Het is eigenlijk apart dat we ons huis goed beveiligen, maar de schuur of garage niet. Terwijl wanneer u nadenkt over wat er allemaal in staat, dan komt u vanzelf uit op veel waardevolle spullen. Het is daarom ook verstandig om uw garage of schuur goed te beveiligen. Zo is het verstandig om goede sloten en dievenklauwen bij deuren en ramen te installeren. Verder is het aan te raden om waardevolle spullen uit het zicht te houden. Een grote maaimachine zal de dief niet zo snel meenemen, maar een mooie boormachine of hogedrukreiniger nemen ze zo mee.

Doet u alles goed op slot?

Het is dus belangrijk om ook aandacht te geven aan de beveiliging van uw garage of schuur. Het begint al bij een kleine maar belangrijke stap; doe de deuren op slot. Wilt u weten of uw schuur of garage goed verzekerd is? Neem dan contact met ons op!