Is uw bedrijf klaar voor hevige regenval?

In de afgelopen honderd jaar verdubbelde het aantal buien waarin meer dan 30 millimeter regen valt. Dit soort regenpieken zullen we in de (nabije) toekomst rekening moeten houden. Het gevolg van deze pieken zijn wateroverlast op straat, lekkende daken en potentieel overstromingen.

Hoe bereidt u uw bedrijf voor op hevige regenval?

Daken en afvoeren

Wanneer de afvoer niet goed werkt ontstaat er wateraccumulatie. Dit betekent dat al het water op een punt blijft liggen. Het water zorgt voor een enorme druk op het dak. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te controleren of de afvoer goed werkt en of het water goed wegloopt.

Drempels

Wanneer u bedrijfspand lager ligt dan de straat, stroomt het water naar uw bedrijf toe. Het is aan te raden om uw vloerniveau hoger te laten zijn dan het straatniveau. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt een drempel aanleggen. Vaak zijn schuren, garages en winkels niet voorzien van een drempel.

Opslag goederen

Mochten uw goederen onder het straatniveau zijn opgeslagen, dan is het verstandig om deze producten op minimaal 10 centimeter van de vloer op te slaan. Hierdoor kan er een laagje water in de ruimte te komen staan, maar zijn uw goederen nog in tact. Dit kunt u realiseren door een stelling te plaatsen.

Zandzakken

Tijdens een hevige regenval kan het voorkomen dat de straat blank komt te staan. Wanneer uw bedrijf zich op de begane grond bevindt, is de kans groot dat u te maken krijgt met wateroverlast. Om overlast te voorkomen, kunt u zandzakken voor deuren plaatsen.

Verzekeren tegen waterschade

Wilt u zich verzekeren tegen waterschade? Onze medewerkers helpen u graag. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0299 401578, te mailen naar info@onderlingewaterland.nl of door een bezoek aan ons kantoor te brengen op Raadhuisstraat 1 in Oosthuizen.