Hoe voorkom ik schade tijdens de herfst?

Nu de zomer er zo goed als op zit, gaan we richting de herfst. We kunnen weer typisch herfstweer verwachten met veel regen, wind, vallende bladeren etc. Weet u welke voorzorgsmaatregelen u kan nemen om schade te voorkomen? Voor het gemak zetten wij ze hier voor u op een rijtje.

Verwijder bladeren uit de dakgoot

Wanneer u hoge bomen rond uw huis heeft staan is de kans erg groot dat de bladeren in de dakgoot belanden. Als de bladeren niet verwijderd worden kan dit voor verstoppingen in de dakgoot zorgen en leiden tot waterschade.

Op het moment dat het water geen kant meer op kan door de bladeren kan het aan de binnenkant gaan overstromen, rechtstreeks uw woning in. Mocht u moeilijk bij de dakgoot komen, dan is het verstandig om bladvangers in de dakgoot aan te brengen.

Controleer het platte dak

Heeft u een plat dak? Let dan extra op, platte daken zijn namelijk erg gevoelig door lekkage. Naast de lekkage gaat de afvoer snel verstopt zitten. Dit alles zorgt ervoor dat er grote kans is op lekkage in uw woning. Het is daarom verstandig om voor de herfst het platte dak te onderzoeken. Bekijk of er scheurtjes in de dakbedekking zitten of opstaande randjes. Wanneer uw dakbedekking hier last van heeft is het verstandig om dit te laten repareren door een professional.

Ruim de tuin op

In de zomer kon u heerlijk genieten van de tuinset, maar in de herfst is het verstandig om de tuin op te ruimen. Wanneer het flink begint te waaien zullen de tuinmeubelen door de lucht gaan en schade veroorzaken aan huis, tuin en de meubelen komen ook niet ongeschonden uit de strijd. Zet de meubelen dan ook binnen of maak ze vast waardoor u schade voorkomt.

Controleer uw CV-ketel

De herfst en winter zijn de periodes voor uw CV-ketel. Het is dan fijn als de ketel goed werkt. Controleer of er genoeg druk in het systeem zit en vul de ketel bij. Let op! Na het bijvullen de ketel van de slang de slang losmaken en afgekoppeld bij het vulpunt ophangen. Nooit onder druk tussen de kraan en ketel laten hangen. Vulslangen zijn niet gemaakt om lang onder druk te staan en zullen na verloop van tijd knappen.

Houd de inbreker buiten

Nu het eerder en langer donker is, zal de inbreker ook actiever worden. Om de inbreker af te schrikken hebben wij eerder een blog geschreven.

Met een goed gevoel de herfst in!

Met deze maatregelen gaat u door de herfst komen. Ondanks het mindere weer is het toch een erg mooi seizoen! Mocht u vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.