Hoe laat ik mijn huis veilig achter?

Nu we langzamer hand uit de lockdown komen en meer mogen, zullen we ook meer van huis zijn. Een vakantie, op bezoek bij vrienden of een dagje uit. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw woning veilig achterblijft? Om je te helpen hebben wij 11 tips!

Tip 1: Sluit ramen en deuren goed af.

Wanneer je vertrekt vergeet je nog wel eens een raam of deur dicht te doen. Check altijd even of alles goed dicht is. Een dief is eerder binnen dan je denkt, al helemaal als je voordeur gewoon openstaat…

Tip 2: Doe net alsof er iemand thuis is

Het is slim om net te doen alsof je thuis bent. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een aantal lampen aan te laten of een muziekje aan te zetten. Wanneer een inbreker dit ziet of hoort, zullen ze jouw huis waarschijnlijk overslaan.

Tip 3: Zorg voor zicht

Wanneer er hoge struiken in je tuin staan is het voor anderen lastig te controleren of je ongewenst bezoek hebt. Het is daarom verstandig om de struiken kort te houden waardoor de buren je huis in de gaten kunnen houden als jij weg bent.

Tip 4: Informeer je buren

Nu we het toch over je buren hebben, vraag of zij een oogje in het zeil houden. Zo heb je meer controle op je huis, mocht er toch een inbreker langskomen.

Tip 5: Zet hulpmiddelen vast

Wanneer er containers, ladders of andere hulpmiddelen rond je huis staan, maak je het de inbreker erg makkelijk. Zorg ervoor dat deze hulpmiddelen vaststaan.

Tip 6: Leg je sleutels niet buiten

Waar kijken inbrekers het eerst? Juist, in de plantenbak of onder de mat. Het is natuurlijk handig voor als jij je sleutels bent vergeten, maar ook erg makkelijk voor inbrekers. Leg je sleutels dan bij de buren zodat de sleutels ‘bewaakt’ worden.

Tip 7: Schrik de inbreker af

Wanneer een inbreker een camera ziet hangen denkt de inbreker wel twee keer na om jouw huis te bezoeken. Schrik de inbreker daarom af met bijvoorbeeld en camera of alarm.

Tip 8: Voorkom hengelen

Inbrekers zijn best handig en kunnen door middel van een klerenhanger jouw deur openen, hoe? Als jij je sleutel in de deur laat zitten, draaien ze deze om met een klerenhanger. Laat je sleutel daarom nooit in de deur zitten.

Tip 9: Berg waardevolle spullen op

Wanneer er in het zicht kettingen, horloges en andere waardevolle spullen liggen, denken inbrekers al dat zij de jackpot hebben gewonnen. Laat daarom geen waardevolle spullen in het zicht liggen, berg ze op als je weggaat.

Tip 10: Maak van je huis een fort

Zorg ervoor dat inbrekers een lastige klus hebben om in jouw huis te komen. Je maakt het de inbreker lastig door een goed slot, anti inbraakstrippen en dievenklauwen.

Tip 11: Geef ze geen informatie

Niet alleen je vrienden en familie zitten op social media, maar ook inbrekers. Zet daarom dan ook geen informatie over jouw vakantie of dagje weg. Je ze dan net zo goed een uitnodiging sturen.