Gratis apps voor vakantie

Gaat u op vakantie? Bekijk hier handige, gratis apps voor uw mobiel of tablet!

SOS Op Reis App
Uw paspoort gestolen in Turkije, autopech in Frankrijk of uw portemonnee kwijt in Egypte? Dan heeft u met de de SOS op Reis App alle relevante informatie binnen handbereik om snel hulp in te schakelen.De SOS Op Reis App registreert verzekeringsgegevens en biedt voor 200 landen alle noodnummers, evenals de gegevens van ambassades en consulaten. Bovendien kan via de app direct contact worden gelegd met de alarmcentrale. Meer informatie op: sosinternational.nl.

 

 

 

Taalproblemen onderweg? Gebruik de app Google Translate!

Hoe vraagt u in Verona de weg naar uw parkeergarage? Hoe komt u er in dat authentieke restaurant in de Spaanse binnenlanden achter of een gerecht vegetarisch is? Met de app van Google Translate wordt dat allemaal veel eenvoudiger. Bovendien kunt u buitenlandse teksten fotograferen en door de app laten vertalen. Dat maakt een Franse menukaart ook een stuk begrijpelijker.

 

 

 

Handige app: Douane Reizen

De app Douane Reizen is voor reizigers die met het vliegtuig naar Nederland reizen. De app vertelt onder meer wat u wel en niet mag meenemen door de douane: geneesmiddelen, geld, etenswaren, drank, tabak, dieren en planten. De douane hanteert strenge regels en boetes. Ook kunt u met de app buitenlandse valuta omrekenen naar euro’s. Heel handig, als u op dat leuke Turkse marktje snel de prijs in euro’s wilt weten. Heeft u op uw vakantieadres geen internetbereik? Dan kunt u de app ook offline gebruiken. U vindt meer informatie op belastingdienst.nl.

 

 

 

App SOS Meditolk vertaalt medische klachten

Mocht u in het buitenland gezondheidsklachten hebben, dan zoekt u in de app SOS Meditolk het lichaamsdeel waarover de klachten gaan. U moet een aantal vragen beantwoorden en vervolgens geeft de app een beeld van uw ziekteverschijnselen. Deze gegevens kunnen naar 22 talen worden vertaald. Miscommunicatie en onbegrip en daarmee tijdverlies of verkeerde diagnoses kunnen daarmee wellicht worden voorkomen.

SOS MediTolk biedt ook ruimte voor het registreren van uw medische geschiedenis. Dit is met name interessant voor vakantiegangers met een chronische aandoening.

 

 

 

VakantieBieb
Lekker lezen tijdens uw vakantie? In de VakantieBieb zijn meer dan 60 e-books voor het hele gezin te vinden. De VakantieBieb opende 1 juni voor jongeren, 1 juli voor volwassenen en sluit 31 augustus 2017. De e-books zijn te lezen via smartphone en tablet, door zowel leden als niet-leden van de bibliotheek. https://www.vakantiebieb.nl/