Goed voorbereid op wintersport

Het duurt nog even, maar als u op wintersport gaat is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Door deze nieuwsflits wordt uw reis naar de wintersport een succes!

Het winterse weer kan de reis een stuk uitdagender maken. Zo zijn er een aantal regels en handige tools waardoor uw het winterse weer makkelijker kan trotseren. Wij hebben zes aandachtspunten voor u:

Winterbanden

Bij winterse omstandigheden zijn in de meeste Europese landen winterbanden verplicht. Het hoeft hier geen eens voor te vriezen! Naast dat het veiliger is om met winterbanden te rijden heeft het meerdere redenen. Zo kunt u een verkeersboete krijgen, maar u bent vaak ook aansprakelijk voor de schade na een verkeersongeval.

 

Weet u wat onderstaand bord betekent?

 

Sneeuwkettingen

Het goede antwoord is dat u op deze weg verplicht bent om sneeuwkettingen te gebruiken. Wanneer u dit bord ziet bent u eigenlijk al te laat… Zorg er dus voor vertrek voor dat u sneeuwkettingen bij u heeft.

Veiligheidshesje

Hopelijk heeft u het hesje niet nodig. Maar mocht u toch in een situatie komen dat u pech heeft, dan is het verstandig om een veiligheidshesje aan te trekken. In sommige landen is het zelfs verplicht. Dit hesje is niet alleen bedoeld voor de bestuurder, maar voor iedereen in de auto. Zorg er voor vertrek voor dat u genoeg hesjes meeneemt en dat deze binnen bereik zijn.

Gevarendriehoek

Naast het aantrekken van een hesje in het verstandig om een gevarendriehoek, of twee, neer te leggen. Hierdoor is het voor ander verkeer duidelijk dat er een ongeval/pech is. Ga niet om de auto heen lopen maar kies een veilige plek. Bijvoorbeeld achter de vangrail.

Verbanddoos

Naast dat het in landen als België, Zwitserland en Oostenrijk verplicht is, is het verstandig om een EHBO doos mee te nemen op reis. Je weet nooit wat er onderweg gebeurd en kleine dingen kunnen gemakkelijk opgelost worden.

Alcoholtest

Ondanks dat de Franse politie hier niet snel een boete voor uitdeelt, is het verstandig om een alcoholtest bij u te hebben in Frankrijk. Het is inmiddels al jaren verplicht om een test bij u te hebben in Frankrijk.