Goed voorbereid op wintersport

De wintersportperiode is weer begonnen en Nederlanders gaan nu dus massaal naar wintersportgebieden om te skiën, langlaufen, snowboarden, sleeën, te wandelen en natuurlijk niet te vergeten; de apres ski!

Tijdens de wintersport kunnen er natuurlijk naast de ontzettend leuke momenten ook wat mindere bij zitten. Zo kunnen je (ski) spullen gestolen worden, kan je hard ten val komen tijdens een afdaling of ziek worden. Naast wat er op de wintersport zelf kan gebeuren, kan het ook voorkomen dat er wat in Nederland gebeurd waardoor je terug moet/wil komen. Het is dan belangrijk om een goede reisverzekering te hebben, met daarbij een wintersportdekking.

De wintersportdekking

Waarom is het verstandig om de wintersport apart mee te verzekeren? Dit komt doordat wintersport een aparte vorm van sporten is. Wintersport is iedere sport die van sneeuw en/of ijs afhankelijk is en extra risico’s met zich meebrengt. Dit risico kan op meerdere vlakken zijn. Denk bijvoorbeeld aan uw dure ski uitrusting of de kans dat u letsel oploopt. Tijdens de wintersport zijn de meest voorkomende letsels:

  • Gebroken polsen
  • Letsel aan knieën en enkels
  • Sleutelbeenbreuken
  • Gebroken armen en ribben

Wanneer u op de piste letsel oploopt, dan zult u van de piste afgehaald moeten worden, naar het ziekenhuis gebracht worden en misschien zelfs wel met een letselvlucht naar Nederland gebracht moeten worden. Dit kan aardig in de papieren lopen. De wintersportdekking zorgt ervoor dat de risico’s en de kosten van wintersport verzekerd zijn. Denk hierbij aan:

  • Diefstal of beschadiging van uw ski uitrusting
  • Vervoer vanaf de piste naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis; dit kan per banaan of helikopter
  • Repatriëring naar Nederland; bijvoorbeeld met een gipsvlucht

Ondanks dat wij hier alle risico’s even op een rijtje hebben gezet, hopen wij dat u nog steeds zin heeft in uw wintersport…. Check uw verzekering dus even voordat u op wintersport gaat. Zodat wanneer u toch onverhoopt wat breekt, u zich geen zorgen hoeft te maken over de kosten. Fijne wintersport!