Extra kosten tijdens vakantie, bent u wel goed verzekerd?

De meeste zijn inmiddels alweer terug van (zomer)vakantie, maar het is altijd goed om uit te kijken naar de volgende vakantie. En dus ook naar de voorwaarden van uw reisverzekering. Het kan namelijk helaas voorkomen dat er onvoorziene kosten op uw vakantie naar voren gaan komen. Maar bent u wel goed verzekerd?

Voorwaarden

Veel reizigers gaan pas goed onderzoeken hoe de reis- of annuleringsverzekering in elkaar steekt als er onvoorziene kosten gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan gestolen bagage of het vroegtijdig eindigen van de vakantie. Maar in deze gevallen is het vaak te laat.

Uitsluitingen

Het kan voorkomen dat u geen aanspraak maakt op uw verzekering dit kan komen doordat:

  • U geen toestemming heeft gevraagd aan ons of u kosten kunt gaan maken. Denk hierbij aan extra verblijf, vervangend vervoer of kleding
  • Er medische kosten gemaakt worden welke voor de reis te verwachten waren
  • U niet de normale voorzichtigheid heeft genomen welke normaalgesproken in acht worden genomen. Dit is vaak het geval bij gestolen bagage

Bagage

Het laatste punt van de uitsluitingen verdient wat extra aandacht. Veel geschillen met de reisverzekeraar gaan namelijk over bagage. Wij verwachten dat u goed op uw spullen let en de ‘normale voorzichtigheid’ in acht neemt. Hier zit een verschil in het soort bagage. Gaat het bijvoorbeeld om ‘gewone’ bagage of een tas vol met kostbaarheden?

Goed verzekerd

Bent u goed verzekerd voor uw volgende vakantie? Bekijk de polisvoorwaarden van uw verzekering of neem contact met ons op. Alvast een fijne vakantie!