Cybertests voor MKB en ZZP

Door alle technologische ontwikkelingen kan er veel meer, maar dit heeft helaas ook een keerzijde. Cybercriminelen kunnen ook steeds meer. Natuurlijk wilt u uw bedrijf online zo goed mogelijk beschermen, maar waar moet u op letten en waar te beginnen?

CyberVeilig check

De nieuwe CyberVeilig check van het Digital Trust Center, speciaal voor mkb’ers en zzp’ers, is snel en praktisch. U beantwoordt een aantal vragen en krijgt al snel een actielijst voorgeschoteld met bruikbare en snel uitvoerbare tips.

Quick wins

Heeft u als zzp’er bijvoorbeeld een bellijst paraat voor het geval u nergens digitaal meer bij kunt? Zo kunt u snel hulp inroepen en/of opdrachtgevers inlichten. Maakt u al dagelijks een back-up van uw belangrijke bestanden? Ook is het cruciaal dat u de tweestapsverificatie of multifactorauthenticatie inschakelt op uw e-mail (en belangrijkste bedrijfsapplicaties). En zo zijn er nog meer quick wins.

De volgende stap

Wanneer u deze basics op orde heeft, kunt u door met de Risicoklasse-scan. Aan de hand van 11 vragen wordt een inschatting gemaakt van hoe groot het risico is op een cyberincident. Deze inschatting bepaalt in welke risicoklasse (1 t/m 4) uw onderneming valt en welke maatregelen er genomen moeten worden om uw digitale veiligheid op orde te hebben.

Nieuwe technieken

Uiteraard is het daarnaast verstandig dat u de nieuwste technieken van fraudeurs kunt herkennen. Want ook zij zitten niet stil. Digital Trust Center zette de online fraudesoorten die gericht zijn op bedrijven op een rij. Weet u bijvoorbeeld al wat formjacking, dns-spoofing, spear phishing of typosquatting is? Via deze quiz leert u er alles over.