BMW’s een prooi voor bendes

Bent u in het bezit van een BMW? Pas dan op! Een bende autokrakers heeft de afgelopen weken meerdere BMW’s in Noord-Holland gestript. Waarbij de focus vooral op de techniek in de auto ligt.

Hoge schade

In de afgelopen twee weken werden er in Midwoud, Medemblik en Julianadorp minstens zes BMW’s gestript. De airbags, navigatiesystemen, sturen en dashboard werden in een mum van tijd meegenomen. Waardoor de schade al snel oploopt tot zo’n 16.000 euro.

Op bestelling

De bendes gaan nog letterlijk met een boodschappenlijstje op zoek naar de elektronica. Dit soort inbraken gaan namelijk vaak op bestelling. Na een inbraak gaan de spullen naar een opslag waarna deze naar Litouwen op Polen worden gebracht. De bendes strippen de auto’s omdat ze de systemen nodig hebben om een schadeauto op te knappen of te herstellen. In eigen land zijn deze systemen vaak te duur, waardoor ze op rooftocht gaan.

Pakkans is nihil

De bendes weten wat ze doen aangezien ze bijna nooit gepakt worden. Dit komt doordat ze regelmatig wisselen van plek om de spullen tijdelijk te stallen. Daarnaast zijn er ook geen grenscontroles meer en zijn niet traceerbaar door het gebruik van valse kentekenplaten.

De politie doet er alles aan om deze valse kentekenplaten op te sporen en de vracht te vangen, maar als slachtoffers in de ochtend een gestripte auto zien, zijn de spullen al in Polen of Litouwen.

Voorkomen van een inbraak

Wat kunt u doen om een inbraak te voorkomen?

  • Maak gebruik van een slimme sleutel: wanneer de sleutel voor vijf seconden stilligt, wordt er geen signaal meer uitgezonden. Dit signaal gebruiken de bendes om de auto te openen op afstand met uw sleutel, welke gewoon bij u binnen ligt
  • Parkeer uw auto op een verlichte plek
  • Plaats bewegingsdetectoren
  • Plaats een camera gericht op uw auto
  • Plaats de keyless entry in een blikken of metalen doos

Bent u goed verzekerd?

We hopen natuurlijk niet dat u slachtoffer wordt van deze bende, maar mocht het toch gebeuren, is het wel fijn als u goed verzekerd bent. Heeft u een vraag over uw verzekering? Neem dan gerust contact met ons op!