Bent u klaar voor hevige wind en storm?

Het risico op storm kan toenemen als het klimaat extreem verandert en de wereldwijde temperatuur stijgt met 4,5°C. Het is nu nog niet zo ver, maar we merken al wel de veranderingen. Zo krijgen we al meer te maken met extreme wind en storm. De grootste schade ontstaat tijdens de stormen in de zomer en herfst. De bomen staan dan vol in het blad en vangen veel wind. Hoe kunt u zich hier op voorbereiden?

Bevestiging externe zaken

Heeft u een vlaggenmast, schotel, antennes of als u een bedrijf heeft een reclamebord hangen? Controleer dan regelmatig of alles nog wel goed vast zit. Door de aannemende kracht van de wind, kan het voorkomen dat er iets losraakt met alle gevolgen van dien.

Controleer het dak

Bij hevige wind hoort u waarschijnlijk wel eens de dakpannen bewegen en in het ergste geval gaan ze van het dak af. Controleer daarom altijd of uw dakpannen nog stevig vast zitten en laat ze anders vast zetten. Naast de dakpannen kan er nog veel meer op uw dak bevestigd zijn. Denk hierbij aan zonnepanelen of apparatuur.

Brekend glas

Heeft u een grote partij met glas in uw huis? Met harde wind kan uw glas nog wel een breken. Dit hoeft niet per se door de wind te komen, maar dit kan ook door een losgetrokken tak komen. Het is daarom aan te raden om reserveglas in te slaan. Hierdoor kunt u het kapotte glas snel vervangen. Let hierbij wel op uw eigen veiligheid.

Takken

Bij het breken van glas hebben we dit al even besproken. Door een loskomende tak kan er veel schade aan uw huis of auto ontstaan. Wij raden u daarom aan om de bomen rondom uw huis te controleren. Zo kunt u losse, dode of overhangende takken weghalen.

Erf

Op uw erf heeft u waarschijnlijk losse dingen staan. Denk hierbij aan stoelen, een trampoline of een tafel. Bij hevige wind worden deze zaken zonder enige moeite opgetild. Zet deze materialen vast of berg het op.

 

Bent u goed verzekerd?

Sta niet voor verrassingen en controleer uw huidige polis. Onze medewerkers helpen u graag. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0299 401578, te mailen naar info@onderlingewaterland.nl of door een bezoek aan ons kantoor te brengen op Raadhuisstraat 1 in Oosthuizen.